Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Paling met Provençaalse kruiden

Aantal personen: 2

Ingrediënten

400 gr paling in mootjes van ± 8 cm
het sap van 1/2 citroen
zout, peper
bloem
1/2 dl olijfolie of 50 gr boter
2 grofgehakte teentjes knoflook
2 theelepels Provençaalse kruiden
2 blaadjes laurier
5 grofgesneden sjalotten of 1 grofgesneden ui
5 grofgesneden takjes selderij
200 gr champignons
1/2 rode en 1/2 groene paprika in blokjes
1 ontvelde vleestomaat in blokjes
2 dl witte wijn

Bereiden

Besprenkel de moten paling met het citroensap, bestrooi ze met
zout en peper en haal ze door de bloem.
Verhit de olie of de boter in een grote pan en bak de paling
rondom bruin.
Neem de paling uit de pan.
Doe alle ingrediënten, behalve de wijn, in de pan en bak
ze al omscheppend ± 10 minuten licht.
Voeg de wijn en de paling toe en stoof met het deksel op de
pan op zacht vuur 10-20 minuten tot de vis gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelpuree en zeekraal of lamsoor.

Tip: Vervang de paling eens door rode poon, rog, zeewolf of
zeeduivel.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tarbotfilet met mosterdsaus
Oriëntaalse vis
Gebakken mosselen met pijnboompitten, tomaat en basilicum (4 pers)
Bruine vis met groenten uit een stoommandje
Asperges met verse kreeft en mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes